Guide til at vælge den rigtige størrelse fodbold

Guide til at vælge den rigtige størrelse fodbold

Hvis du skal købe en ny fodbold til dit barn, er det vigtigt at vælge den rigtige størrelse fodbold. Det kan dog for mange være lidt svært at vurdere, hvilken størrelse bold man skal vælge. I guiden nedenfor gennemgår vi de forskellige boldstørrelser og giver vores bud på de fedeste fodbolde til børn fra Nike, addidas og Select.

Vælg fodboldens størrelse ud fra spillerens alder

Når du skal købe en ny fodbold, skal du som udgangspunkt vælge boldstørrelse ud fra, hvor gammel fodboldspilleren er. Her er de officielle anbefalinger fra DBU:

BoldstørrelseCm (diameter)Årgang
Størrelse 318 cmU7 og U8
Størrelse 420 cmU9 til U14
Størrelse 522 cmU15 og op (U15 piger str. 4)

Det kan i nogle tilfælde være en fordel, at have bolde i flere forskellige størrelser, så barnet både kan øve sig i at spille med og sparke til en bold, der er lidt for lille eller lidt for stor. Det skal dog her understreges, at det kun gør sig gældende i forhold til enkelte, små øvelser. De bolde, der bruges til holdtræning og kampe, skal være i den rigtige størrelse baseret på barnets alder.

De fedeste fodbolde fra Nike 2024

De fedeste fodbolde fra addidas 2024

Brug forskellige boldstørrelser til forskellige former for træning

De ovenstående retningslinjer har til formål at ensrette trænings- og kampsituationer for fodboldårgange i Danmark. Det kan dog give rigtig god mening at anskaffe sig bolde i forskellige størrelser, da forskellige former for træning kan intensiveres ved brug af en større/mindre bold. Fx. har vi haft rigtig god erfaring med skudtræning med en størrelse 5 bold til et barn på 7/8 år. Når barnet øver sig med en tungere og hårdere bold, bliver det nemmere at få fart og præcision i skuddene i kampsituationer, hvor der spilles med en fodbold i størrelse 3/4. På samme måde kan det også give rigtig god mening at øve boldkontrol og tricks med en mindre bold, da der derved opnås større sikkerhed og selvtillid.

De fedeste fodbolde fra Select i 2024

Hvilket materiale er fodbolde lavet af?

Fodbolde er ikke længere lavet af læder, men af et syntetisk kunstlæder (PU), som modsat læder ikke absorberer vand. Vi anbefaler altid, at man anskaffer sig en fodbold i kunstlæder (PU) frem for i plastik (PVC), som man ofte ser i supermarkeder. Plastikbolde er enormt svære at styre og minder på ingen måde om den fodbold, børnene vil møde til fodboldtræning eller i kampsituationer.

Se det store udvalg af fodbolde i forskellige størrelser.

Artiklen indeholder affililiate links. Når du handler via vores samarbejdspartnere på thefootballkit.dk, støtter du os, men der er ingen ekstra udgift for dig.